Schuilen in MaastrichtAls sinds vele jaren verzorg ik de fotografie en de website voor het schuilkeldermuseum “Schuilen in Maastricht”. In september 2014 was in dit museum een heel bijzondere tentoonstelling. Deze expositie die op Maastrichtse Bevrijdingsdag geopend werd, vertelt het verhaal van een Maastrichtenaar die in de Tweede Wereldoorlog als kind heeft moeten schuilen in de kazematten. Afgelopen jaar kwam hij voor het eerst terug daar en ontdekte de inscriptie in de mergelwand die hij als schuilend kind daar had ingekrast.......

Voor deze tentoonstelling heb ik de expositiepanelen ontworpen, samengesteld uit historische foto’s van de schuilers en actuele foto’s van mijzelf. Deze panelen zijn zo gemaakt dat ze de bijzonder vochtige omstandigheden van de ondergrondse kazematten kunnen weerstaan.

De panelen hangen nu niet meer in het schuilkeldermuseum zelf, maar hebben in samenspraak met de VVV een plek gekregen in de Kazematten: in de caponnières Friesland (nabij Volksplein) en Louise (nabij Sint Annalaan). Hierdoor zullen bezoekers van de Kazematten ze altijd kunnen blijven zien.

Meer informatie over het museum vindt u op: www.schuileninmaastricht.nl